Sernik po amerykańsku

Łączenie skrajnych i z pozoru niepasujących do siebie smaków jest bardzo modne w kuchni. Mięso z różnego rodzaju owocami czy słone potrawy ze słodkimi cieszą się popularnością wśród coraz większej liczby wybrednych smakoszy. Jednak Amerykanie wpadli chyba na najbardziej oryginalny pomysł połączenia potraw i zaczęli serwować sernik z aligatorem.
Przysmak ten można zjeść w Luizjanie, w Nowym Orleanie. Jest tam restauracja Jacque-Imo’s Cafes, która w swoim menu ma właśnie tę dosyć nietypową propozycję. Sernik z aligatorem podaje się tam zazwyczaj z innymi dodatkami, np.
z krewetkami. Tworzy to niecodzienną mieszankę smaków: z jednej strony słodki, delikatny i miękki sernik, a drugiej zaś wyraziste, twarde mięso śmiertelnie niebezpiecznego aligatora.Sernik z aligatora nie jest jednak potrawą, którą zajadają się na co dzień mieszkańcy Stanów Zjednoczonych.
To raczej atrakcja przyciągająca do restauracji zagranicznych turystów, którzy chcą przeżyć niecodzienne kulinarne wrażenia smakowe. Zachęcamy do zapoznania się z potrawami jakie serwuje nowoczesna restauracja warszawa.
świeże warzywa
Przeczytaj również: Śniadanie letnie, voila!
Przeczytaj również: Kolorowa kolacja malucha
Przeczytaj również: Popularność kawy w Polsce
Polecane artykuły

Pamiętaj o przekąskach dla najmłodszych
Rodzinne uroczystości takie jak np. Pierwsza Komunia czy chrzest to okazja o spotkania się całej rodziny. To także zjazd najmłodszych, którzy jak wszyscy dobrze wiemy, często są bardzo wybredni pod względem jedzenia. Dlatego polecamy restauracje, które dbają o najmłodszych jak np. restauracja kącik

Popularność kawy w Polsce
W ostatnich latach znacznie wzrosło zainteresowanie kawą w naszym kraju. Zmieniła się rzeczywistość wokół nas, obficiej czerpiemy łatwiej już dostępne przyjemności z życia. Mamy obecnie wyśmienite warunki do podróżowania po całym świecie i przyglądania się innym kulturom. Chętnie bywamy w restaurac