Coś z niczego, czyli znany pomysł na szybki obiad

Czasem, kiedy człowiek nie ma czasu na zakupy i gotowanie, całkiem sprawnie potrafi sobie poradzić, wykorzystując to, co zostało w lodówce. Jak się okazuje, ta metoda cieszy się dużą popularnością, zarówno wśród studentów, jak i poważnych gospodyń domowych.
Wcale nie trzeba kupować różnorodnych, odpowiednio dobranych składników, oraz spędzać całych godzin w kuchni, aby ugotować coś smacznego i całkiem pozywanego. Niezawodnym daniem obiadowym wśród wielu Polaków, jest tak zwana „zapiekanka na szybko”.
Przepis jest bardzo prosty. Wystarczy ugotować makaron al-dente, dodać do niego wszystko to, co zostało nam w lodówce, czyli ser, szynkę, warzywa, dorzucić do tego ulubione przyprawy, po czym tak przygotowane danie popisowe, zapiekać około 15 minut w piekarniku.
Podsumowując, gotowanie makronu zajmie nam jakieś 15 min, łączenie makaronu z tym co zostało w lodówce to jakieś 3 min, reszta to czekanie, aż zapiekanka się upiecze, czyli 15 min. W sumie, obiad mamy gotowy po upływie około 30 min, z czego większość czasu to po prostu czekanie. Jeżeli jednak nie masz czasu na gotowanie sprawdź, jak makaroniarnia poznań przygotuje dla Ciebie pyszne danie.
https://www.opakowaniaok.pl/57-pojemniki-na-owoce
Przeczytaj również: Śniadanie letnie, voila!
Przeczytaj również: Kolorowa kolacja malucha
Przeczytaj również: Popularność kawy w Polsce
Polecane artykuły

Pamiętaj o przekąskach dla najmłodszych
Rodzinne uroczystości takie jak np. Pierwsza Komunia czy chrzest to okazja o spotkania się całej rodziny. To także zjazd najmłodszych, którzy jak wszyscy dobrze wiemy, często są bardzo wybredni pod względem jedzenia. Dlatego polecamy restauracje, które dbają o najmłodszych jak np. restauracja kącik

Popularność kawy w Polsce
W ostatnich latach znacznie wzrosło zainteresowanie kawą w naszym kraju. Zmieniła się rzeczywistość wokół nas, obficiej czerpiemy łatwiej już dostępne przyjemności z życia. Mamy obecnie wyśmienite warunki do podróżowania po całym świecie i przyglądania się innym kulturom. Chętnie bywamy w restaurac