Mniej znane potrawy francuskie

Francja to kraj, który jest bardzo zróżnicowany zarówno pod względem geograficznym, kulturowym, jak i kulinarnym. Niektóre potrawy z tego kraju jak choćby żabie udka znane są na cały świat, jednak nie każdy zna wszystkie francuskie regiony i wie w jakich potrawach się specjalizują. Choćby Pikardia jest dla wielu nieodkrytym regionem. Można zjeść tam zupy jarzynowe czy też suflet czosnkowy. W jednej z bardziej znanych miejscowości tamtego regionu czyli Amiens serwuje się pasztet z kaczych wątróbek, który uchodzi za wyborny. Deser o nazwie Chantilly pochodzi zaś z miasta o tej samej nazwie.
Przygotowuje się do z mleka, śmietany i cukru. Innym, znanym pikardyjskim deserem jest także tarta z rabarbarem. Burgundia znana jest nie tylko ze swojego czerwonego wina, ale i z wołowiny duszonej w tym trunku. Z miasta Dijon położonego w tym regionie pochodzi pyszna, ostra musztarda. Tam także jada się ślimaki. Opisując regiony kulinarne Francji nie można zapomnieć o Bretanii, gdzie jada się owoce morza i słynne, bretońskie naleśniki a popija cydr.
https://www.opakowaniaok.pl/79-opakowania-papierowe
Przeczytaj również: Jak przygotować się do zdjęcia pantomograficznego?
Przeczytaj również: Czym jest metoda All on 6 i jakie są jej zalety?
Przeczytaj również: Czy wynajem busa jest opłacalny dla małych grup?
Polecane artykuły

Codzienne picie kawy
Każdy, kto z pietyzmem smakuje aromat wypijanej kawy może nabrać ochoty, by zostać baristą. Dostępność kursów i dłuższych szkoleń już dzisiaj jest u nas bardzo powszechna, więc w wielu miejscach możemy zdobywać nowe umiejętności. Przy okazji może się okazać, że to jest coś, co nas bardzo interesuj

Filmy w zasięgu myszki
Twórcy mają prawo do obrony swoich interesów, jednakże momentami zapędzają się zdecydowanie zbyt daleko. Ich „zbrojnym ramieniem” są organizacje walczące z piractwem, które lobbują na rzecz zaostrzania przepisów prawa w odniesieniu do piractwa, a także występują przeciwko konkretnym osobom, które o