Lato – idealny czas na gotowanie

Lato – idealny czas na gotowanie

Latem zazwyczaj nie chce nam się jeść, ale jak już zgłodniejemy to możemy wybierać spośród bardzo dużej ilości świeżych produktów. Warzywa i owoce sprawiają, że nie wiemy co wybrać. Kryterium jest wobec tego często czas, w jakim się je przygotowuje.

Przeczytaj również: Śniadanie letnie, voila!

Nie od dziś bowiem wiadomo, że nikt specjalnie nie ma czasu, ani siły aby codziennie spędzać w kuchni strasznie dużo czasu. Dlatego najlepsze potrawy to takie, które można przygotować bardzo szybko, choćby w kwadrans. Dlatego tak popularny jest najprostszy, kojarzący się nam z dzieciństwem, letni obiad jakim jest sadzone jajko z młodymi ziemniakami, koniecznie posypanymi koperkiem, a do tego kefir do popicia.

Przeczytaj również: Wielkie grillowanie

To danie wręcz banalnie proste, a każdy kto przynajmniej raz je jadł, wie jakie dobre. Smakuje świeżością, latem, nie jest to ciężki obiad więc idealnie nadaje się nawet na upalny dzień. Poza tym, jak już wiemy, przygotowuje się go błyskawicznie, co jest jego olbrzymią zaletą.

Przeczytaj również: Kolorowa kolacja malucha

Nawet początkujący kucharz czy kucharka sobie z nim poradzi.