Pierogi, raz!

Pierogi kojarzą się przeważnie z babciną kuchnią i domowymi smakami dzieciństwa. Apetyt na to danie, nie przemija wraz z upływem czasu, a nawet się zaostrza, o czym mogą świadczyć, wciąż pojawiające się, nowe pierogarnie.
Oferta rodzajowa oraz smakowa pierogów, cały czas się więc rozszerza. Największy popyt panuje jednak na te tradycyjne smaki, które można odnaleźć w pierogach z wody, zawierających nadzienie mięsne, serowe, kapustę i z grzyby, czy jagody.
Nie sposób też, pominąć słynne ruskie pierogi, zawierające farsz ziemniaczano-twarogowo-cebulowy. Najlepsze są te z chrupiącą warstwą wierzchnią, otrzymana dzięki delikatnego zarumienieniu na patelni, wraz z cebulką.
Nowsze warianty pierogowe, które można spotkać najczęściej w nowo otwartych pierogarniach, to pierogi z pieca. Są one wypełnione różnorodnym, często wyszukanym nadzieniem, jakim jest na przykład farsz w stylu meksykańskim, farsz w stylu orientalnym, czy też słodki krem migdałowy.
Pierogi są daniem, które najczęściej jest spożywane w formie obiadu. Warto pamiętać, że w dużych ilościach, mimo niebiańskiego smaku, grozi nam późniejsza niestrawność.
Przeczytaj również: Śniadanie letnie, voila!
Przeczytaj również: Kolorowa kolacja malucha
Przeczytaj również: Popularność kawy w Polsce
Polecane artykuły

Pamiętaj o przekąskach dla najmłodszych
Rodzinne uroczystości takie jak np. Pierwsza Komunia czy chrzest to okazja o spotkania się całej rodziny. To także zjazd najmłodszych, którzy jak wszyscy dobrze wiemy, często są bardzo wybredni pod względem jedzenia. Dlatego polecamy restauracje, które dbają o najmłodszych jak np. restauracja kącik

Popularność kawy w Polsce
W ostatnich latach znacznie wzrosło zainteresowanie kawą w naszym kraju. Zmieniła się rzeczywistość wokół nas, obficiej czerpiemy łatwiej już dostępne przyjemności z życia. Mamy obecnie wyśmienite warunki do podróżowania po całym świecie i przyglądania się innym kulturom. Chętnie bywamy w restaurac