Sernik po amerykańsku

Łączenie skrajnych i z pozoru niepasujących do siebie smaków jest bardzo modne w kuchni. Mięso z różnego rodzaju owocami czy słone potrawy ze słodkimi cieszą się popularnością wśród coraz większej liczby wybrednych smakoszy. Jednak Amerykanie wpadli chyba na najbardziej oryginalny pomysł połączenia potraw i zaczęli serwować sernik z aligatorem.

Przysmak ten można zjeść w Luizjanie, w Nowym Orleanie. Jest tam restauracja Jacque-Imo’s Cafes, która w swoim menu ma właśnie tę dosyć nietypową propozycję. Sernik z aligatorem podaje się tam zazwyczaj z innymi dodatkami, np.

z krewetkami. Tworzy to niecodzienną mieszankę smaków: z jednej strony słodki, delikatny i miękki sernik, a drugiej zaś wyraziste, twarde mięso śmiertelnie niebezpiecznego aligatora.Sernik z aligatora nie jest jednak potrawą, którą zajadają się na co dzień mieszkańcy Stanów Zjednoczonych.

To raczej atrakcja przyciągająca do restauracji zagranicznych turystów, którzy chcą przeżyć niecodzienne kulinarne wrażenia smakowe. Zachęcamy do zapoznania się z potrawami jakie serwuje nowoczesna restauracja warszawa.

http://alegloria.pl/